ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕΡΡΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ¨Έδρα της ομάδας του Πανσερραϊκού είναι το Δημοτικό γήπεδο Σερρών. Όπως δηλώνει και το όνομα του, ανήκει στο Δήμο Σερρών και έχει παραχωρηθεί στην ομάδα για τις ανάγκες της. Είναι ένα από τα παλαιότερα γήπεδα. Αρχικά κατασκευάστηκε το 1926 και είχε χωμάτινο τερέν ενώ υπήρχε μόνο μια κερκίδα, στην Δυτική πλευρά. Η χωρητικότητα του τότε δεν ξεπερνούσε τους 3000 όρθιους θεατές.Μετά το 1964 οπότε και ουσιαστικά ιδρύθηκε ο Πανσερραϊκός, η ανάγκη της ομάδας για ένα καλύτερο γήπεδο έγινε πλέον επιτακτική. Είχε προηγηθεί το 1972 όπου το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών είχε ρεκόρ θεατών με 14200 σε αγώνα του Πανσερραϊκού με τη Λάρισα. Εκείνη τη χρονιά η ομάδα μας αγωνιζόταν στην Β’ Εθνική και διεκδικούσε την άνοδο με τη Θεσσαλική ομάδα. Το παιχνίδι εκείνο είχε λήξει ισόπαλο με 1-1 αλλά ο Πανσερραϊκός ήταν εκείνος που αναδείχτηκε τελικά πρωταθλητής.
Το 1976 το γήπεδο πήρε τη σημερινή του μορφή ως προς τις κερκίδες. Την χρονιά εκείνη ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες για την κατασκευή χλοοτάπητα. Το γήπεδο Σερρών εκείνη την εποχή χωρούσε 15000 όρθιους θεατές. Τα λίφτινγκ συνεχίστηκαν σε μια προσπάθεια να κρυφτεί η ηλικία του και το 2005. Τότε ήταν που ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση 9500 πλαστικών καθισμάτων σε όλες τις κερκίδες. Αυτό κατέβασε τη χωρητικότητα του όπως ήταν φυσικό. Τέλος μετά από χρόνια αναμονής, εγκαταστάθηκαν  προβολείς.  Φέτος έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή σκέπαστρου.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ-ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Το Δημοτικό γήπεδο Σερρών βρίσκεται στην οδό Ραιδεστού. Η Ραιδεστού είναι παράλληλος δρόμος της οδού Μεραρχίας, του κεντρικότερου δρόμου της πόλης μας. Για όσους έρχονται εκτός Νομού το καλύτερο είναι να ακολουθήσουν την περιφερειακή οδό των Σερρών. Στο ύψος του Σιδηροδρομικού σταθμού θα στρίψουν προς το κέντρο της πόλης στην οδό Μεραρχίας. Μετά από 1200 μέτρα θα συναντήσουν δεξιά το βενζινάδικό. Στρίβοντας δεξιά αμέσως μετά μπαίνουν στην Ραιδεστού και στα 100 μέτρα βρίσκονται στο Δημοτικό γήπεδο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: Συχνά είναι τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα που προκύπτουν με το Δημοτικό Γήπεδο. Διάφοροι φορείς που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι στο πλευρό της ομάδας, δημιουργούν συνεχώς αναχώματα στον κόσμο της ομάδας. Προβλήματα υπήρξαν και για τις Θύρες 5-6, οι οποίες παρέμειναν κλειστές την αγωνιστική χρονιά 2009-2010.

 
 

Επόμενα γεγονότα

There are no events at this time

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

fokli.jpg

MEXICANA.jpg